ASLAN; ÇANKAYA HAK ETTİĞİ HİZMETİ MHP'DE DÖNEMİNDE GÖRECEKTİR”

MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, Çankaya'yı adım adım gezmeye başladı..

Magazin 25.12.2013 15:51:19 0
ASLAN;  ÇANKAYA HAK ETTİĞİ HİZMETİ MHP

Milliyetçi Hareket Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. “Yıllardır CHP’nin Çankaya’ya arka bahçe mantığı ile bakması dolayısı ile Çankaya hizmet gelen bir ilçe değil de, kavganın ayrışmanın ilçesi durumuna gelmiştir” diyen Aslan, MHP’nin kucaklayıcı ve birleştirici değerleriyle Çankaya’nın hak ettiği hizmeti alacağını söyledi.

Şehirlerin sadece iş imkânları olan, barınılan yerler olmadığını ifade eden Sadık Aslan, “Sosyal bağların güçlendirilmesi, kültürel hayatın canlandırılması ve karar alma mekanizmalarına ve faaliyetlere vatandaş katılımı şehir kültürünü oluşturacaktır. Mahallelilik bilinci, yerel unsurları sahiplenme, sorumluluk bilinci, kültür-sanat faaliyetleri, yardımlaşma, hoşgörü ortamı, katılım, sivil toplum örgütleri ile işbirliğinin katılımı Çankaya’yı soğuk bir şehir olmaktan çıkaracak, ona bir ruh katacaktır. Yapılı çevrenin – yerleşme fiziki yapısının niteliğinin yükseltilmesi, kimliğinin korunması ve geliştirilmesi; markalaşma, tarihi çevre, yöresel mimari, anıt yapılar, meydanlar, cadde ve sokak düzenlemeleri, parklar, oyun ve spor alanları inşa edilmesi Çankaya’yı daha anlamlı kılacaktır” dedi. Aslan açıklamışını şöyle sürdürdü:

“ŞEHİRDE ENGELLİLERE, ENGELLER OLMAYACAK”

“Yayalar, engelliler ve tüm dezavantajlı toplum kesimlerine yönelik kentsel açık – kapalı mekân düzenlemelerinin geliştirilmesi; kaldırımlar, yaya yolları, yaya bölgeleri, çocuk dostu sokaklar-açık mekânlar, engelliler, yaşlılar, hamileler, hastalar için kolaylaştırılmış açık veya kapalı yaşam alanları, bisiklet yolları, Pazar yerleri kurulmasıdır. Bu çerçevede şehir içi ulaşımı canlandıracağız ve bunu yaparken de insanlarımızın daha rahat hareket edebilmeleri hususunu ön plana koyacağız.

Doğal çevrenin korunması ve vatandaşın erişebilirliğinin artırılması; doğal çevre kalitesi, kirlilik ve atıklarla mücadele, doğal değer ve kaynaklar, doğal peyzaj, enerji tasarrufu ve etkinlik, yenilenebilir enerji kullanımı, doğaya erişebilirlik temel hedefimizdir.”

Belediyelerin bir istihdam kapısı olmadığını, fakat yapılacak eğitim çalışmaları, ticaretin canlandırılması gibi unsurlarla istihdama katkı sağlayabileceğini sözlerine ekleyen MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, “Yerel düzeyde her alanda iş yaratma potansiyelinden istifade etmek mümkündür. Yerel bazda eğitim ve öğretim aktiviteleri organize edilebilir, geliştirilebilir ve yayılması sağlanabilir. Ayrıca, en duyarlı ya da zayıf kesimlerin toplum ile entegre olması için gerekli hizmetler sağlanabilir. Bu nedenle istihdam politikaları, yerel kalkınma yoluyla yerel yenilikleri, toplumun dışlanmış kesimlerini ve sosyal sermayenin üretilmesini kapsayacak şekilde genişletilmektedir. Temel düşünce; karşılıklı güveni, sivil bağlılığı tesis etmek, kolektif faaliyetler yoluyla genel faydalar meydana getirmektir. Bu çalışmaların her aşamasında STK’lar, Üniversiteler, mesleki örgütler bulunacak ve işbirliği artırılacaktır” diye konuştu.

İnsan odaklı bir belediyecilik yapacaklarını belirten Sadık Aslan, “Sosyal belediyecilik kavramı günümüzde çok sık telaffuz edilen, gerçeğinde de büyük ihtiyaç olan bir uygulamadır. Biz hizmetlerimizde sosyal belediyeciliğe büyük önem vereceğiz. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişmesini desteklemek üzere dinamik nüfus yapısının korunması, aile kurumunun güçlendirilmesi ve böylece sosyal refah ve sosyal sermayenin artırılması yönünde çalışmalar yapılması bir mecburiyettir. Bu konuda projeler üretmek ve hayata geçirmek zorundayız.

 Aile refahının korunması, evlilik öncesi eğitim ve aile danışmanlık hizmetlerinin etkinleştirilmesi, sosyal yardım ve hizmetlerin aile temelli sunulması, genç nüfusun oluşturduğu demografik fırsat penceresinden azami derecede faydalanılması gerekmektedir. Şehirlerimizi insanın mutluluğuna göre yeniden yapılandırma gibi bir mecburiyetimiz bulunmaktadır. İnsanın merkezde olduğu bu yapıyı kurmak için önümüze bir fırsat gelmiştir. Şehir mimarisinin ve peyzajın insan üzerindeki etkisi göz önünde bulundurularak, yapılacak kentsel tasarımların, imar planlarının, toplu konutlar ve kamu binalarının peyzaja, şehrin dokusuna, estetiğine ve kimliğine katkı sağlamasına özen göstereceğiz ve kentsel dönüşüm uygulamalarının kültürel kimliğe ve yapıya uygunluğu denetleyeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

artuklu haber ajansı-ankara


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,4%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,04
  • EURO

    34,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2445,99% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00